Wat is de beste beveiliging tegen inbraak?

Een inbraak voorkomen lijkt doorgaans makkelijker, dan dat dit in de praktijk is! Vaak wordt gedacht dat inbrekers buiten de deur te houden zijn met goede sloten op ramen en deuren. De definitie van goede sloten is echter niet voor iedereen hetzelfde. De een kijkt naar het aantal contactpunten met een deurpost, de ander vergelijkt de prijzen van sloten, enzovoorts. In dit artikel geven we verschillende tips, om je woning goed te kunnen beveiligen tegen inbrekers. Wat heb jij momenteel al gedaan om een inbraak te voorkomen?

Kies voor SKG-gecertificeerde sloten

Een eerste stap in het beveiligen van je woning, is het controleren van de sloten op ramen en deuren. Maak je momenteel al gebruik van SKG-gecertificeerde sloten? Dit zijn sloten die getest zijn door een onafhankelijke organisatie, het SKG. Deze organisatie beoordeeld of de sloten voldoende weerstand bieden tegen de meest gebruikte inbraakmethodes. De klopsleutelmethode, lockpicking en kerntrekken zijn hier voorbeelden van. Op basis van de testresultaten krijgen sloten een, twee of drie sterren toegekend. Sloten met een SKG-beoordeling van drie sterren maken dat je woning in aanmerking komt voor het PKVW-keurmerk.

Installeer een alarmsysteem in je woning

Goede sloten alleen zijn vaak niet voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Het is verstandig om de goede sloten te combineren met een alarmsysteem. Een alarmsysteem kun je als een vast pakket kopen, maar ook zelf samenstellen. Een slotenmaker kan je hierbij helpen! Een alarmsysteem, als onderdeel van de inbraakbeveiliging van je woning, neemt de beschermende werking van sloten over bij een inbraak. Het alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de pakkans vergroot.

Tip: breng nog een extra laag aan in de beveiliging van je woning, door voor beveiligingscamera’s aan je gevel te kiezen. De camera’s schrikken de inbrekers op voorhand vaak al af.