Waar let je op bij het kopen van behang?

Geef de ruimtes van je woning een nieuwe uitstraling, door behang te kopen! Met behang kun je de muur in een keer een hele andere look geven. Het voordeel van behang kopen ten opzichte van het gebruik van verf, is het feit dat je maar een laag hoeft aan te brengen. Daar waar het bij het verven van muren soms noodzakelijk is om meerdere lagen op de muur te schilderen. Daarbij is het in het geval van behang relatief eenvoudig om het behang weer van de muur te halen. Dit doe je bijvoorbeeld met een behangstomer! Zo kun je na verloop van tijd voor een ander type of een andere kleur behang op de muur kiezen.

Behang kopen in verschillende soorten

Bij het kopen van behang op internet is het allereerst belangrijk om de verschillende soorten behang met elkaar te vergelijken. Kies je bijvoorbeeld voor glasvezelbehang voor in een vochtige ruimte, of neem je normaal behang? Normaal behang zou niet kunnen worden gebruikt in een badkamer of keuken. De condens die hier vrijkomt zou de lijmlaag achter het normale behang kunnen verzwakken, waardoor het behang al snel los komt te zitten. Bij glasvezelbehang is dit niet of nauwelijks het geval. Het maakt dit type behang ideaal voor een vochtigere ruimte als de keuken of badkamer.

Verschillende modellen behang

Naast het verschil in het type behang, wordt behang in verschillende modellen aangeboden. Kies je bijvoorbeeld voor behang met een patroon, behang met een bepaalde vorm van reliëf of normaal behang? Onder normaal behang verstaan we in dit geval behang met een enkele kleur. Ook worden er speciale modellen behang aangeboden voor bijvoorbeeld de slaapkamer, de kinderkamer, enzovoorts. Wist je dat het zelfs mogelijk is om je eigen behang te creëren? Je kunt bijvoorbeeld een foto op het behang laten drukken.