Trucjes om mooiere nagels te krijgen

Mooie lange en sterke nagels dat is de droom van veel vrouwen. Mooie nagels zorgen voor elegantie en een vrouwelijke touch maar het ziet er ook gewoon verzorgder uit. Ben jij één van de zoveelste vrouwen die helaas te maken heeft met slappe nagels die snel afbreken? Lees dan dit artikel waarin een aantal trucjes beschreven zijn om mooiere nagels te krijgen.

Nagels vijlen

Wanneer je nagels te lang zijn, kan je de neiging krijgen om ze te knippen met een speciale nagelknipper. Let op! Dit is niet goed voor je nagels omdat de nagelknipper te veel druk op de nagels zet waardoor de lagen van de nagels breken. Het is daarom veel beter om de nagels te vijlen. Het is prima om de nagels elke week bij te werken met een vijl, zo voorkom je dat er haakjes komen en dat je nagel afbreekt. De kwaliteit van de nagelvijl is ook belangrijk; er zijn veel verschillende soorten. De beste is de glasvijl, deze nagelvijl heeft twee verschillende kanten en gaat ook lang mee.

Verharde nagellak

De tweede truc voor mooiere nagels is om regelmatig nagellakverharder te gebruiken. Deze nagellak is vaak doorzichtig en geeft de nagels een glans waardoor de nagels er ook mooi uitzien. Door de nagellakverharder te gebruiken, worden de nagels sterker waardoor ze minder snel afbreken.

Nepnagels

Ben je helemaal niet tevreden met je eigen nagels? Of wil je, je eigen nagels liever beschermen? Dan is het mogelijk om nepnagels te laten zetten. Deze trend is in Nederland al een tijdje aan de gang en er komen daardoor ook steeds meer goede nagelstudio’s bij. Er zijn twee verschillende soorten nepnagels: Acryl en Solar. De Acrylnagels zijn vaak wat dikker en daardoor ook wat steviger en de Solar nagels zijn wat dunner waardoor ze er minder nep uitzien. Het enige nadeel van nepnagels is, dat het om de paar weken opgevuld moet worden in de studio en dat het erg pijnlijk kan zijn als de nagel breekt.