Tips voor het veilig verhuizen van je spullen

Wanneer je gaat verhuizen zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Je moet de oplevering van de oude woning inplannen, een bus regelen, de nieuwe woning opknappen, mensen vragen om te komen helpen en misschien vrij regelen van je werk. Door alle drukte kun je pas laat beginnen met inpakken en kom je er ook nog eens achter dat je dozen te kort komt. Eenmaal na de verhuizen, terwijl je aan het uitpakken bent, kom je er achter dat je favoriete vaas kapot is gegaan. Om zoiets in de toekomst te voorkomen, volgen hier een aantal goede tips.

Verhuisdozen

Het eerste waar je voor moet zorgen is dat je genoeg verhuisdozen hebt. Als je spullen niet in een doos verhuist is de kans groot dat er dingen stuk gaan, omdat ze niet beschermd zijn. Daarnaast past er ook minder in je bus, doordat je niet goed kunt stapelen. Verder is het belangrijk dat je stevige verhuisdozen aanschaft. Vooral voor zware spullen is dit echt aan te raden. Niets is vervelender dan dat je nieuwe servies in stukken op straat ligt, omdat het door de doos heen is gezakt. Er zijn verschillende stevige verhuisdozen beschikbaar, maar ook dozen speciaal voor boeken, archief en kleding. De dozen zijn zo ontworpen dat ze stevig genoeg zijn, makkelijk schuiven en zodat de inhoud perfect past. De verschillende varianten van stevige verhuisdozen variëren in prijs, dus voor iedere portemonnee zijn er mogelijkheden. Verder kun je bij aanbieders van verhuismateriaal vaak ook tapehouder met bijbehorende tape kopen, zodat je de dozen goed kunt afsluiten. Vergeet er geen stickers op te plakken met de inhoud van de doos, dat is wel zo handig met uitladen en uitpakken.

Beschermend materiaal

Naast stevige verhuisdozen is het altijd verstandig om je spullen goed te beschermen met beschermend verhuismateriaal. Je kunt bijvoorbeeld je meubels of breekbare spullen inpakken in bubbelplastic. Hele breekbare spullen kun je eventueel nog met inpakpapier verpakken. Dit is verkrijgbaar bij aanbieders van verhuismateriaal. Naast het feit dat hierdoor je spullen niet beschadigen, blijven ze ook nog eens droog als het regent tijdens de verhuizing. Mocht je minder breekbare spullen hebben die niet nat mogen worden, dan kun je het beste kiezen voor beschermhoezen. Deze zijn voor verschillende soorten meubels verkrijgbaar, zoals banken, matrassen en stoelen.

Maak zichtbaar welke dozen breekbare spullen bevatten

Als eenmaal alles is ingepakt, dien je er voor te zorgen dat het ook van de buitenkant zichtbaar is in welke dozen breekbare spullen zitten. Je kunt dit doen door speciaal tape te gebruiken waarop staat dat het breekbaar is of door dit op iedere kant groot met een stift aan te geven. Dan maakt het niet uit hoe je de dozen in de bus plaatst, het is altijd zichtbaar. Uiteraard kun je ook aan de mensen, die je helpen met verhuizen, vragen of zij extra voorzichtig doen met je spullen. Verder is het van belang om de bus op de juiste manier in te laden. Als eerste moeten de meubels in de bus worden geplaatst. Daarna begin je met zwaarste dozen en als laatste gaan de lichtere dozen in de bus om er voor te zorgen dat alles heel blijft. Tot slot is het verstandig om rustig te rijden. Er is anders een kleine kans dat de spullen gaan schuiven en wellicht valt er dan iets kapot.

Kortom, er zijn genoeg voorzorgsmaatregelen om er voor te zorgen dat je spullen heel blijven tijdens de verhuizing.