Tips om je tuin op te knappen voor de zomer

Nu de zomer in aantocht is, kan het slim zijn om alvast na te denken over de mogelijkheden om je tuin op te knappen. Zo kun je de zomer weer heerlijk van het mooie weer genieten in je prachtige tuin! Een tuin biedt je een plek om te ontspannen, wanneer de verschillende planten en struiken in bloei staan, wanneer de vlinders rond je hoofd dwarrelen, enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje, om je tuin een opknapbeurt te geven voor de komende zomermaanden.

Kies voor een veranda in je tuin

Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het gebruik van een veranda. Hier zie je verschillende voorbeelden van veranda’s voor in de tuin. Met een veranda kun je niet alleen tijdens de zomer buiten zitten. Ook als het lentezonnetje schijnt is het heerlijk om plaats te nemen op de veranda. Door de zijkanten afsluitbaar te maken, heb je in de lente en herfst geen last van de wind. Heb jij al eens overwogen om een veranda op je terras te laten plaatsen?

Tip: kleed de veranda gezellig aan met mooie bloempotten! Je kunt ze vullen met verse kruiden of bijvoorbeeld met leuke viooltjes.

Maak gebruik van een zwembad in de tuin

Naast de mogelijkheid om een veranda in de tuin te plaatsen, kun je er ook voor kiezen om een zwembad te gebruiken. Een zwembad biedt je kinderen een plek om te spelen, terwijl je hier zelf de ruimte hebt om even heerlijk af te koelen. Bij de aanschaf van een zwembad kun je voor een opblaasbaar model kiezen, of bijvoorbeeld voor een inbouwzwembad. Een opblaasbaar zwembad hoeft niet duur te zijn. Het nadeel hiervan is echter, dat je deze aan het eind van de zomer weer naar binnen moet halen.