Raad van Tante Kaat

Welkom bij een nieuwe post van raad van Tante Kaat! Mijn trouwe lezers zullen weten dat Tante Kaat regelmatig handige tips voor de kleine ongemakken van het leven geeft. Zo verdwijnen wratten als sneeuw voor de zon, worden jouw witte broeken weer wit en verdwijnen vieze geurtjes in een handomdraai met de Gouden Raad van Tante Kaat. Dit keer gaat het in deze blog post over vieze Tante Kaat vlekken die moeilijk uit te wassen zijn.

Tante Kaat vlekken

Iedereen heeft ze wel eens, die vervelende en ongemakkelijke vlekken in kleding. Je bent aan het koken en plots valt er een dikke klodder tomatensaus op jouw nieuwe, witte top. Of je gaat spelen met de kinderen en één van de kids besluit om haar vieze chocolade handjes aan jouw broek te smeren. Geen paniek, want met de Gouden raad van Tante Kaat verdwijnen vlekken zoals koffie, thee, tomatensaus, chocolade, cola, vet en wijn als sneeuw voor de zon. Lees maar mee!

Koffie of thee vlekken

Koffievlekken en theevlekken zijn misschien wel de meest voorkomende vlekken. Ze zitten zo op jouw kleding, maar hoe gaan ze er weer uit? Spa rood, of bruiswater, doet wonderen. Heb je koffie of thee gemorst? Giet dan zo snel mogelijk Spa rood of bruiswater over de vlek. Door het bruisen van het water zullen de kleurstoffen die in koffie en thee zitten snel loskomen en zal de vlek verdwijnen.

Tomatensaus vlekken

Vlekken van tomatensaus zijn echte bangmakers voor de meeste mensen. Soms lijkt het alsof deze vlekken nooit zullen verdwijnen, maar met de tip van Tante Kaat natuurlijk wel. Het enige wat je nodig hebt is tandenpasta en sap van een citroen. Dit zijn de dingen die de meeste mensen wel in huis hebben liggen. Wrijf met de tandenpasta over de vlek, laat dit even intrekken en spuit er vervolgens een beetje citroensap over. Laat dit vervolgens drie minuutjes intrekken, spoel het uit en je zal zien dat de vlek verdwenen is!

Vetvlekken

Ook vetvlekken zijn hele enge vlekken. De meeste mensen zullen meteen in paniek raken bij het zien van een vetvlek in een nieuwe broek. Geen paniek hoor, want je hebt vast talgpoeder in huis? Strooi een beetje talgpoeder op de vetvlek en laat dit één of twee uurtjes intrekken. Het talgpoeder zal het vet opnemen en zo verdwijnt de vlek uit jouw kleding. Een wondermiddel toch?

Wijnvlekken

Wat ook bekend is, zijn wijnvlekken. Je bent op een gezellig feestje en er wordt rode wijn gemorst op jouw witte broek, het is een echte hel. Natuurlijk wil je de pret niet bederven, dus hou jij je wat in. Van binnen kook je van woede, want deze vlek ga je er nooit meer uit krijgen, denk je. Nou, met de Raad van Tante Kaat wel!

Gooi gewoon zo snel mogelijk bier en zout over de vlek. Het zout in combinatie met het bier trekt snel de kleurstoffen uit jouw kleding en zo zal de vlek snel verdwijnen. Er bestaat geen enkele reden meer om met opgekropte woede op het feestje te zitten.

Gouden raad van Tante Kaat!

Dit waren enkele gouden tips van Tante Kaat. Geniet van het leven, het duurt maar even. En vergeet niet, geen vlek is te gek met de tips van Tante Kaat!