Informatie over Dafalgan Pediatrie Siroop

Dafalgan Pediatrie Siroop is een medicijn dat wordt gebruikt om pijn te verminderen bij kinderen. Het werkt door het verminderen van de hoeveelheid stofjes in het lichaam die pijn veroorzaken. Dafalgan Pediatrie Siroop wordt meestal gebruikt om pijn te verminderen bij kinderen tussen de 6 en 12 jaar, maar het is ook mogelijk bij jongere kinderen. Daar wordt echter vaker Nurofen of Perdolan gebruikt. Dafalgan Pediatrie Siroop kan worden gebruikt om verschillende soorten pijn te verminderen, zoals rugpijn, menstruatiepijn en tandpijn.

Een populaire siroop bij kinderen

Dafalgan pediatrie siroop is een populair geneesmiddel voor pijn en koorts bij kinderen. Het bevat de werkzame stof paracetamol, die pijnstillend en koortsverlagend werkt. Dafalgan pediatrie siroop is verkrijgbaar in verschillende doseringen, afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van het kind. Het is belangrijk om de aanbevolen dosis te volgen en het geneesmiddel niet langer dan 5 dagen achter elkaar te gebruiken. Overmatig gebruik van paracetamol kan toxische effecten hebben op de lever.

Hoe moet Dafalgan Pediatrie Siroop gebruikt worden?

Om het risico op bijwerkingen te verminderen, moet de laagst mogelijke dosis worden gebruikt die effectief is. De aanbevolen dosis is als volgt:

  • Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder: de aanbevolen dosis is 2-3 maal daags 5 ml (of 1-2 theelepels).
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: de aanbevolen dosis is 2-3 maal daags 2,5 ml (of 1/2-1 theelepel).
  • Kinderen van 4 tot 6 jaar: de aanbevolen dosis is 2-3 maal daags 1,25 ml (of 1/4-1/2 theelepel).
  • De maximale dosis voor volwassenen is 4 maal daags 5 ml (of 1-2 theelepels).

De siroop kan met water of fruitsap worden ingenomen.

Bijwerkingen of contra-indicaties

Dit geneesmiddel wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 6 maanden.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

Dit geneesmiddel moet worden gebruikt met voorzichtigheid bij kinderen met maag-darmklachten, of met een voorgeschiedenis van maag-darmklachten, aangezien dit de klachten kan verergeren. Ook moet dit geneesmiddel worden gebruikt met voorzichtigheid bij kinderen met lever – of nierproblemen.

Zwangerschap en borstvoeding

Dit geneesmiddel wordt niet aanbevolen voor gebruik door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Interacties met andere geneesmiddelen

Dit geneesmiddel moet worden gebruikt met voorzichtigheid in combinatie met andere geneesmiddelen, vooral met geneesmiddelen die de maag-darmpassage vertragen, zoals maagzuurremmers en antischimmelmiddelen.

Overdosering

Symptomen van een overdosis kunnen braken, diarree, misselijkheid, een droge mond en dorst zijn. In geval van een overdosis moet onmiddellijk een arts worden geïnformeerd.

Als een van de bovenstaande symptomen optreedt, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.