Informatie over Dafalgan Forte

Dalfalgan Forte is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om pijn, koorts en/of ontstekingen te verminderen. Het kan ook gebruikt worden om de symptomen van griep of verkoudheid te verlichten. Dalfalgan Forte wordt over het algemeen goed verdragen, maar sommige mensen kunnen last krijgen van bijwerkingen zoals maag- of darmklachten, duizeligheid of hoofdpijn.

Een sterke pijnstiller met paracetamol

Dalfalgan Forte is een sterke pijnstiller die wordt gebruikt om pijn te verlichten bij verkoudheid en griep. Het bevat de werkzame stof paracetamol, waarvan bekend is dat het pijn en koorts verlicht. Dalfalgan Forte is verkrijgbaar in de dosering van 1 gram. Het is belangrijk om de juiste dosis te gebruiken, omdat een overdosis paracetamol schadelijk kan zijn.

De werking van paracetamol in Dafalgan Forte

Dalfalgan Forte bevat de werkzame stof paracetamol. Dit is een pijnstiller en koortsverlagend middel. Het werkt door het remmen van het enzym cyclo-oxygenase, dat betrokken is bij de aanmaak van prostaglandinen. Prostaglandinen zijn stoffen die pijn en koorts veroorzaken. Dalfalgan Forte wordt gebruikt bij de kortdurende behandeling van pijn en/of koorts, zoals hoofdpijn, tandpijn, spierpijn, menstruatiepijn en pijn na inentingen of operaties. Dalfalgan Forte is verkrijgbaar in tabletten van 1000 mg, maar Dafalgan zelf is verkrijgbaar in onder andere 500 mg, 600 mg en suppletie van 1000 mg. Dafalgan kun je kopen in verschillende vormen, waaronder: bruistabletten, tabletten, zakjes, zuigtabletten en zetpillen.

Dafalgan kan schadelijk zijn

Soms is paracetamol schadelijk voor de lever. Daarom is het belangrijk om niet meer in te nemen dan de aanbevolen dosis. Stop met het gebruik van Dalfalgan Forte en raadpleeg een arts als je last krijgt van ernstige bijwerkingen, of als je meer dan de aanbevolen dosis inneemt.