Het belang van eiwitten voor je lichaam

Eiwitten zijn super belangrijk voor je lichaam. Eiwitten zijn een goede fundering van je lichaam. Het is dan ook van belang dat je genoeg eiwitten in je lichaam krijgt. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt waarom eiwitten belangrijk zijn en hoe je eraan komt. Blijf vooral lezen als je hier meer over wilt weten.

Waar zijn eiwitten goed voor?

Eiwitten zijn er om het herstel systeem van de botten, spieren, weefsel en huid te stimuleren. Ze zorgen ervoor dat jij na een intense workout of een ongeluk weer goed herstelt. Eiwitten zijn er om je te helpen en je moet er dus ook goed voor zorgen dat je er genoeg van binnenkrijgt. Ze helpen met de groei van spieren en weefsels.

Hoe krijg je eiwitten binnen?

Er zijn veel verschillende manieren om eiwitten binnen te krijgen. De meest bekende manier is natuurlijk door eieren te eten. Dit is niet iets wat je elke dag moet eten. Om de zoveel dagen twee eieren eten is het beste wat je kan doen. Eiwitshakes zijn een manier om je eiwitten binnen te krijgen. Bereid vlees uit de winkels bevat ook eiwitten. Kwark en andere soorten yoghurt bevatten ook genoeg eiwitten.

Wat gebeurt er als je te weinig eiwitten eet?

Met een tekort aan eiwitten ontstaan meerdere klachten die je het liefst allemaal wilt voorkomen. Zo krijg je last van gebroken nagels. Door het tekort kunnen je nagels niet sterk genoeg blijven. Je krijgt last van wonden die niet genezen zoals het eerst altijd ging. Een tekort aan eiwitten betekent dat wondjes niet meer zo goed zullen genezen. Het kan zelfs leiden tot een groeiachterstand.