Gouden tip: gebruik politiekeurmerk sloten om je huis optimaal te beveiligen

Het kan een hele uitdaging zijn om je woning goed te beschermen tegen het gevaar van inbrekers. Inbrekers gebruiken diverse inbraakmethodes om woningen binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, de klopsleutelmethode en lockpicking. Normale sloten bieden onvoldoende weerstand aan inbrekers, om een inbraak via deze inbraakmethodes te kunnen voorkomen. Een gouden tip van slotenmakers is dan ook: maak gebruik van politiekeurmerk sloten. Dit zijn sloten, die getest zijn door het SKG. Het SKG is een onafhankelijke organisatie, die sloten een rating van een tot en met drie sterren geeft.

Voordelen van politiekeurmerk sloten op deuren

Aan het gebruik van deze politiekeurmerk sloten zitten verschillende voordelen. De voornaamste reden om voor dit type slot te kiezen, is het voorkomen van een inbraak in huis. Naast het tegengaan van inbraken, kan zo’n slot ook zorgen voor een besparing op de premie van je woon- en inboedelverzekering. Veel verzekeraars bieden een korting op je premie aan, wanneer je woning voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk. Zo houd je maandelijks geld over en verdien je de investering in deze politiekeurmerk sloten al snel weer terug. Een slotenmaker kan je hierover adviseren en de sloten direct voor je plaatsen.

Overweeg ook een inbraakpreventiesysteem in huis

Niet alleen het gebruik van politiekeurmerk sloten kan de kans op een inbraak in huis verkleinen. Ook is het slim om voor een alarmsysteem te kiezen! Je kunt een alarminstallatie tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Combineer magneetcontacten op je deuren bijvoorbeeld met een bewegingssensor op de overloop. Mochten inbrekers je sloten toch weten te forceren, dan neemt de alarminstallatie de beschermende werking over je woning over. De kans dat inbrekers door het geactiveerde alarm worden afgeschrikt is relatief groot. Zij willen immers niet worden opgemerkt door omwonenden!