Flexwerken? Is het geschikt voor jou?

Elke dag starten zo’n 500 ondernemers een eigen bedrijfje. We zetten naast onze fulltime job een kleine onderneming op waar we altijd al van gedroomd hebben. Maar omdat het nog zo klein en pril is, maak je nog geen winst. Flexibiliteit is een erg belangrijke eigenschap wanneer je wil ondernemen. Ook werk je veelal vanuit huis. Omdat je nog geen 40 uur per week kan vullen met werkzaamheden werk je tussendoor of op momenten dat je even tijd hebt. In dit artikel worden een aantal mogelijkheden genoemd waarvan sprake is bij het starten van een eigen bedrijf.

Een flexplek huren of thuiswerken?

In het begin werk je waarschijnlijk gewoon thuis. Naarmate je meer werk moet verrichten of geen geschikte werkruimte hebt, is het gebruikelijk om een flexplek te huren. Omdat je waarschijnlijk niet 40 uur in de week voor je bedrijf werkt en flexibel wil zijn betreft werkdagen en werktijden, is het huren van een flexplek een goede optie. Op die manier houd je werk en privé gescheiden en kan je je goed concentreren op je werk. Je hebt vaak de keuze uit een parttime of fulltime flexplek.

Afspraken managen

De kans is groot dat je regelmatig afspraken met klanten hebt. Naast het huren van een flexplek is het ook mogelijk om een vergaderruimte te huren. Hier vind je meer informatie over het huren van zo’n ruimte. Je hebt de keuze uit meerdere ruimtes in verschillende prijsklassen. Zo betaal je éénmalig voor een ruimte, in plaats van elke maand huur.

Werken vanuit het buitenland

Reizen is tegenwoordig een veel besproken topic. Steeds meer zzp’ers werken vanuit huis of op een andere locatie. Werken in het buitenland wordt ook steeds populairder. Wanneer je niet verbonden bent aan een werkplek of bepaalde producten, kan je vanuit het buitenland werken. Wel moet je rekening houden met een eventueel tijdsverschil en jouw bereikbaarheid. Het is natuurlijk niet mogelijk om een klant om 2 uur ’s nachts op te bellen. En als je veel belt, moet je wel op een plek werken waar een goede telefoonverbinding aanwezig is.