Besparen op de vaste kosten van je horecagelegenheid


26 juni 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Tips


Horeca

Besparen op de vaste kosten van je horecagelegenheid is iets wat veel ondernemers veel proberen te doen. Als je goede horeca apparatuur hebt zorgt dit ervoor dat je goede kwaliteit spullen hebt. Wanneer je goede spullen hebt zullen dingen minder snel kapot gaan en bespaar je hier kosten mee. Natuurlijk moet je wel een keer wat investeren om zulke apparatuur te kopen maar uiteindelijk heb je er alleen maar profijt van. Je kan er als horecagelegenheid voor zorgen dat je minder mensen aan neemt met een vast contract. Zo hoef je mensen alleen maar uit te betalen wanneer ze daadwerkelijk ook gewerkt hebben. Niet dat je werknemers hebt die een vast uren contract hebben, en dan daadwerkelijk niet die uren werken.

Wanneer je dit krijgt zorg je ervoor dat je mensen uitbetaald die eigenlijk niet gewerkt hebben en dan ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee. Verder kan je er ook voor zorgen dat wanneer het slecht weer is en je weinig mensen in je horecagelegenheid verwacht, je minder mensen ingepland hebt maar op stand-by zet. Zo bespaar je geld doordat je personeel niet hoeft uit te betalen. Het is ook belangrijk om goed op de lichten te letten, wanneer de horecagelegenheid sluit is het goed om alle lichten uit te zetten zodat je niet voor de Electra hoeft te betalen wanneer je toch niet open bent. Dit zijn onder andere verschillende voorbeelden hoe je als horecaonderneming van een horecagelegenheid, leuk geld kan besparen. Het is belangrijk om met dit soort kosten om te leren gaan, hoe beter je dit onder controle hebt, hoe beter je met geld om kan gaan.