SKU 7905402114397298 Winkel / categorie

Verkoelende Mat voor Huisdieren (Hoe De Zomerse Hitte De Gezondheid Van Uw Huisdier In Gevaar Brengt)

Richtprijs (kijk verder voor de actuele prijs en voorraad):

 19.95

Beschrijving

Verkoelende Mat voor Huisdieren
(Hoe De Zomerse Hitte De Gezondheid Van Uw Huisdier In Gevaar Brengt)
Naarmate de zomertemperaturen stijgen, is het belangrijk om te onthouden dat huisdieren kwetsbaar zijn voor verwondingen en ziekten die gerelateerd zijn aan warm weer. In de zomer lopen huisdieren meer risico op aandoeningen zoals uitdroging, zonnebranden, brandwonden aan de voetzool en zonnesteken.
Een zonnesteek, die orgaanfalen, toevallen, hersenbeschadiging, bloedingen, blindheid, convulsies en zelfs de dood kan veroorzaken, kan de gevaarlijkste aandoening zijn waarover u zich zorgen moet maken voor uw huisdier.
********************************************
Dit is wat u moet weten over een zonnesteek bij huisdieren en hoe u deze zomer kunt voorkomen.
Een hitteberoerte begint met uitputting door hitte
Hitteberoerte en hitte-uitputting zijn gevaarlijke situaties voor elk huisdier. Uitputting door hitte is over het algemeen de vroege fase waarin uw huisdier oververhit raakt.
U kunt de effecten vaak verhelpen door onmiddellijk actie te ondernemen om de lichaamstemperatuur van de dieren te verlagen en de dodelijkere zonnesteek te voorkomen.
Symptomen van hitte-uitputting kunnen zijn:
Diarree
Misselijkheid en overgeven
Snel hijgen
Rood wordende huid in de oren
Als u deze symptomen ziet, breng uw huisdier dan snel naar binnen naar een koelere ruimte, zoals een kelder of in de buurt van een ventilator, en bied vers water aan. Bevochtig hun huid met lauw water en laat het aan de lucht drogen.
Zonnesteek: de symptomen en wie risico lopen
Hitteberoerte treedt op wanneer de normale lichaamsmechanismen van het huisdier de lichaamstemperatuur niet binnen een veilig bereik kunnen houden. Honden zweten alleen door hun poten en hijgen kan een hond niet altijd volledig afkoelen als hij oververhit is.
De normale lichaamstemperatuur van een hond is 100 tot 102,5 graden. Een lichaamstemperatuur van meer dan 106 graden is dodelijk en vereist onmiddellijke veterinaire hulp.
Tekenen van een zonnesteek zijn onder meer:
Snel hijgen
Helderrode tong
Rood of bleek tandvlees
Dik, plakkerig speeksel
Depressie
Zwakte en duizeligheid
Braken – soms met bloed
Diarree
Schok
Coma
Elk huisdier dat niet kan afkoelen, loopt het risico op een zonnesteek, maar sommige rassen en honden met bepaalde aandoeningen zijn vatbaarder. Hartaandoeningen, obesitas, oudere leeftijd of ademhalingsproblemen brengen de hond in gevaar en voor deze dieren kunnen zelfs normale activiteiten bij intense hitte schadelijk zijn.
Honden met kortere snuit, zoals Mopsen of Buldoggen, hebben het moeilijker om hun lichaamswarmte uit te blazen, en bepaalde rassen verdragen de hitte niet zo goed als andere. Deze groep bestaat uit Engelse en Franse Bulldogs, Boxers, Saint Bernards, Pugs en Shih Tzus.
6 manieren om uw huisdier in de zomer te beschermen tegen een zonnesteek
Wat kan een huisdierouder doen om het gevaar van een zonnesteek te voorkomen? Wees slim en proactief!
Hier zijn zes manieren waarop u uw huisdier kunt helpen zijn lichaamstemperatuur op peil te houden en een zonnesteek in de zomer te voorkomen:
1. Laat uw huisdier bij hoge temperaturen niet blijven hangen op hete oppervlakken zoals asfalt en cement. Zo dicht bij de grond zijn kan hun lichaam snel verwarmen en is ook een uitnodiging voor brandwonden op gevoelige voetzolen. Houd wandelingen op deze oppervlakken tot een minimum beperkt.
2. Door uw huisdier een lichtgewicht zomerkapsel te geven, kunt u oververhitting voorkomen, maar nooit scheren. Huisdieren met lange jassen moeten ten minste 2,5 cm vachtbescherming hebben om zonnebrand te voorkomen.
3. Zorg te allen tijde voor toegang tot zoet water. Zorg ervoor dat een huisdier van buiten toegang heeft tot schaduw en veel koel water.
4. Beperk lichaamsbeweging wanneer de temperatuur stijgt en muil uw huisdier niet omdat het hun vermogen om te hijgen belemmert.
5. Veel huisdieren zwemmen, spetteren in een pierenbadje of rennen bij warm weer door een sproeier. Dit kan helpen de lichaamstemperatuur te verlagen.
6. Laat uw huisdier nooit in een geparkeerde auto achter, ook niet als u in de schaduw parkeert of van plan bent om een paar minuten weg te zijn. De temperatuur in een auto kan binnen enkele minuten ovenachtige temperaturen bereiken, vaak hoger dan 140 graden. Die snelle boodschap kan een ramp worden en kan dodelijk zijn voor uw huisdier.
Wat moet u doen als uw huisdier een zonnesteek heeft?
Als u vermoedt dat uw huisdier een zonnesteek heeft, kan snelle actie hun leven redden.
Verwijder het huisdier onmiddellijk van de hete plek. Maak ze grondig nat met koud water tot kamertemperatuur en verhoog de luchtbeweging eromheen met een ventilator.
Gebruik geen ijs of erg koud water: het kan contraproductief zijn, omdat te snel afkoelen andere levensbedreigende aandoeningen kan veroorzaken. Geef vrije toegang tot water, maar dwing het dier niet om te drinken – ze kunnen het inademen of stikken.
Zelfs als het huisdier lijkt te herstellen, breng ze dan zo snel mogelijk naar de dierenarts. Uitdroging is slechts één complicatie van een zonnesteek die de dierenarts moet aanpakken.
De eerste prioriteit is het verlagen van de lichaamstemperatuur tot een veilig bereik en het dier kan vocht en zuurstof krijgen. Een huisdier dat wordt binnengebracht voor een zonnesteek, moet worden gecontroleerd op shock, ademnood, nierfalen en hartafwijkingen en dienovereenkomstig worden behandeld.
Uw arts kan bloedmonsters nemen, omdat stollingsproblemen een veel voorkomende complicatie zijn bij een zonnesteek. Huisdieren die ooit een zonnesteek hebben gehad, verhogen hun risico om dit opnieuw te doen, dus er moeten stappen worden ondernomen om dit te voorkomen. Voor hen vormen warme en vochtige dagen altijd een groter gevaar.
Als een van de organen zoals het hart, de longen, de lever of de nieren tijdens de hitteberoerte ernstig is beschadigd, kunnen de gevolgen onomkeerbaar zijn.
Huisdieren zijn van nature beschermend voor hun mensen. Verantwoordelijke ouders van huisdieren moeten hun gunst teruggeven door hun huisdieren te beschermen tegen de gevaren van overmatige hitte, zodat ze veilig kunnen genieten van de welkome warmte van het zomerseizoen.
Voorkom dat uw huisdier last krijgt van een zonnesteek met de Refreshing Pet Mat! Perfect om huisdieren te ontlasten van de zomerse hitte en om hun lichaamstemperatuur te reguleren. Als het erop zit, voelt het dier een aangenaam, fris gevoel. Ideaal voor in de zomer.
Specificaties:
Gemaakt van polyester, spons en verkoelende gel
Antiseptisch en antibacterieel
Koel verfrissend effect
Licht en overzichtelijk ontwerp
Waterafstotend
Gemakkelijk op te vouwen of op te bergen
Voor binnen- en buitengebruik
Makkelijk schoon te maken met een zachte vochtige doek
Maatregelen ca .: 90 x 50 x 1 cm
Verpakken in 24 talen (Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Portugees, Nederlands, Pools, Hongaars, Roemeens, Deens, Zweeds, Fins, Litouws, Noors, Sloveens, Grieks, Tsjechisch, Bulgaars, Kroatisch, Slowaaks, Ests, Russisch , Lets)