SKU 1078002111088889 Categorieën ,

Hotel- und Ferienwohnanlage Friedrich

Richtprijs (kijk verder voor de actuele prijs en voorraad):

 125.00

Appartement in kuuroord Friedrichsbrunn in de Oost-Harz incl. ontbijt

Beschrijving

Friedrichsbrunn is een dorpje van slechts 1000 inwoners in de Harz en ligt op de hoogvlakte van de oostelijke Harz tussen Allrode en Bad Suderode en tussen de dalen van de Selke en de Bode en zuidelijk van de Ramberg.
In de elfde eeuw vormde zich een rustplaats bij een bron tussen Nordhausen en Quedlinburg, die als “Ontrouwe Bron” bekend stond. In 1680 werd er bij de bron een grenswachters huis geplaatst van de staat Pruisen. En aan het begin van de daaropvolgende eeuw kwamen de eerste kolonisten naar de nederzetting die genoemd werd naar de koning van Pruisen, Friedrich II. Aan het eind van 19e eeuw kwamen de toeristen naar Friedrichsbrunn, dat nog voor de Eerste Wereldoorlog de titel hogeluchtkuuroord kreeg. Als gevolg hiervan werden er verschillende sanatoria en gastverblijven gesticht. In de DDR-tijd bezochten jaarlijks 20.000 gasten het dorp.
Tegenwoordig concentreert Friedrichsbrunn zich op gezondheid en ontspanning. Rond Friedrichsbrunn bevinden zich zo’n 200 kilometer aan wandelpaden. Verder zijn er 6 wandelpaden rondom het dorp. Te voet kun je ook de ruïnes van Erichsberg bezoeken. Van deze burcht uit de 12e eeuw zijn alleen nog de fundamenten over. In Friedrichsbrunn is er een overdekt zwembad en een kegelbaan, maar er valt voor de vakantieganger veel meer in de buitenlucht te beleven. Bijvoorbeeld in het kleine kuurpark met onder andere een natuurbad dat nog uit de begintijd van het toerisme stamt. Een veelvoud aan hotels, pensions en vakantiehuisjes zorgen ervoor dat Friedrichsbrunn ook nu nog één van de meest geliefde vakantieplaatsen in de Harz is. **Tip:** geniet van een ritje per koets.