3 tips om verstoppingsproblemen te achterhalen in je woning

Verstoppingen vormen vaak een grote ergernis voor woningbezitters. Dit is niet voor niets! Een verstopping brengt vaak een nare stank met zich mee. Daar komt bij, dat je als gevolg van de verstopping steeds minder makkelijk gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen binnen je woning. Reden genoeg om al in een vroeg stadium naar de oorzaak van een verstopping in huis te zoeken. In dit artikel geven we je drie tips, die helpen bij het achterhalen van de bron van verstoppingen binnen je woning.

Tip 1: probeer je neus z’n werk te laten doen

Allereerst kun je proberen te achterhalen waar de stank in huis vandaan komt. Vaak zal de stank naar een toilet, een wastafel of bijvoorbeeld het putje van de douche leiden. Dit is een eerste aanwijzing van de veroorzaker van een verstopping binnen je woning. Zeker bij een serieuze verstopping zal de stank nauwelijks te verdragen zijn.

Tip 2: kijk hoe goed het water wegloopt

Een tweede manier om de bron van de verstopping te achterhalen, is het beoordelen van de snelheid waarmee water wegstroomt richting de afvoer. Naarmate het water langer in de gootsteen, het toilet of de douchebak blijft staan, des te groter is de kans dat de bron van de verstopping zich hier bevindt.

Tip 3: schakel een loodgieter in voor hulp

Tot slot kan het slim zijn om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan middels een camera in de afvoerleidingen kijken, om zo te achterhalen waar de bron van een verstopping zich bevindt. Ook kan een loodgieter deze bron direct voor je aanpakken, waardoor een serieuze verstopping je bespaard blijft.

Houd er rekening mee, dat een verstopping in de afvoerleiding van een toilet op de begane grond van invloed kan zijn op andere sanitaire voorzieningen in huis. Dit maakt het soms heel lastig, om de bron van verstoppingen te vinden.