3 tips om jouw badkamer om te toveren tot een droombadkamer

De badkamer is een ruimte waar men vaak nauwelijks nog naar omkijkt. Mede door het feit, dat een renovatie van de badkamer heel wat voeten in de aarde heeft! Vergelijk het met een verbouwing van de keuken. Ook keukens worden maar eens in de zoveel jaar aangepakt. In dit artikel geven we je drie tips, die helpen om je badkamer om te toveren tot een droombadkamer. Heb jij al een idee, hoe je de badkamer aan kunt laten sluiten bij de laatste trends?

Tip 1: vervang de witte tegels in de badkamer

Veel badkamers zijn ingericht met kleine witte tegels. Deze tegels passen niet meer bij een modern ingerichte badkamer! Kies er daarom voor, om de kleine tegeltjes te vervangen voor moderne, vaak zwarte tegels. Het geeft je badkamer direct een nieuwe uitstraling.

Tip 2: laat sanitaire voorzieningen vervangen

Ook kan het slim zijn om het sanitar in de badkamer te laten vervangen. Doe dit niet zelf, om de kans op lekkages tot een minimum te beperken. Loodgieters beschikken over de kennis en ervaring om het sanitair voor je te vervangen. Vooraf kan een loodgieter je een overzicht bieden van de mogelijkheden, die je hebt bij het vervangen hiervan. Kies je voor een losse douche met een los bad, of combineer je beide sanitaire voorzieningen met elkaar?

Tip 3: zorg voor een sfeervolle verlichting

Net als in de slaap- en woonkamer van je woning, zou je ook in de badkamer voor een sfeervolle verlichting moeten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om kleine spotjes boven de spiegel te monteren, om led-strips in de badkamer te gebruiken, enzovoorts. Het voordeel van moderne ledverlichting is niet alleen dat de verlichting zeer duurzaam is. Ook kun je de intensiteit en kleur van ledverlichting aanpassen.